- 500 g húb
- 100 g cibule
- 100 ml olej
- 30 g mletej sladkej papriky
- 500 ml kuracieho vývaru
- 200 ml smotany
- 40 g masla
- soľ
- korenie
- petržlenová vňať na ozdobu
Postup receptu:
1. Cibuľku opražíme do zlatova, pridáme huby a orestujeme ich.
2. Pridáme soľ, korenie, papriku a zalejeme kuracím vývarom.
3. Potom prilejeme smotanu. Povaríme, aby omáčka zhustla.
Halušky
Suroviny:
- 500 g polohrubej múky
- 2 ks vajec
- soľ
- voda
Postup receptu:
1. Zmiešame múku a vajcia. Pridáme soľ. Vodu pridávame podľa potreby.
2. Do vriacej vody dáme z cesta vytvorené halušky.
3. Keď halušky vyplávajú, ešte ich chvíľu povaríme a vyberieme z vody.
4. Do halušiek môžeme pridať maslo, aby sa nám nezlepili.