Hubový perkelt s haluškami

Suroviny:Hubovy_perkelt_s_haluskami

  • 500 g húb
  • 100 g cibule
  • 100 ml olej
  • 30 g mletej sladkej papriky
  • 500 ml kuracieho vývaru
  • 200 ml smotany
  • 40 g masla
  • soľ
  • korenie
  • petržlenová vňať na ozdobu

Postup receptu:
1. Cibuľku opražíme do zlatova, pridáme huby a orestujeme ich.
2. Pridáme soľ, korenie, papriku a zalejeme kuracím vývarom.
3. Potom prilejeme smotanu. Povaríme, aby omáčka zhustla.

Halušky
Suroviny:

    • 500 g polohrubej múky
    • 2 ks vajec
    • soľ
    • voda

Postup receptu:
1. Zmiešame múku a vajcia. Pridáme soľ. Vodu pridávame podľa potreby.
2. Do vriacej vody dáme z cesta vytvorené halušky.
3. Keď halušky vyplávajú, ešte ich chvíľu  povaríme a vyberieme z vody.
4. Do halušiek môžeme pridať maslo, aby sa nám nezlepili.

Pridaj komentár