Nátierka z parenej tresky

Natierka_z_parenej_treskySuroviny:

  •     1 väčší filet z tresky
  •     150 ml kyslej smotany
  •     2 – 3 jarné cibuľky
  •     1 PL octu
  •     1 ČL cukru
  •     1 ČL francúzskej horčice
  •     soľ, mleté čierne korenie
  •     pažítka

Rybí filet pripravte v pare do mäkka. Obozretne oberte mäso a kontrolujte nežiaduce kosti, roztlačte vidličkou a nechajte vychladnúť. Medzitým nasekajte nadrobno jarné cibuľky. V miske zmiešajte cukor, ocot, horčicu a smotanu. Pridajte soľ a korenie, kúsky ryby, všetko spolu premiešajte a nechajte zachladiť. Servírujte s čerstvým chlebom dozdobené nasekanou pažítkou.

Ak nemáte radi výraznú arómu octu, nahraďte ho citrónovou šťavou. Nátierku môžete pripraviť z akejkoľvek parenej alebo varenej ryby. Na zahustenie je vhodné pridať do nátierky nastrúhané natvrdo uvarené vajíčko.

Pridaj komentár