- 1 väčší filet z tresky
- 150 ml kyslej smotany
- 2 – 3 jarné cibuľky
- 1 PL octu
- 1 ČL cukru
- 1 ČL francúzskej horčice
- soľ, mleté čierne korenie
- pažítka
Rybí filet pripravte v pare do mäkka. Obozretne oberte mäso a kontrolujte nežiaduce kosti, roztlačte vidličkou a nechajte vychladnúť. Medzitým nasekajte nadrobno jarné cibuľky. V miske zmiešajte cukor, ocot, horčicu a smotanu. Pridajte soľ a korenie, kúsky ryby, všetko spolu premiešajte a nechajte zachladiť. Servírujte s čerstvým chlebom dozdobené nasekanou pažítkou.
Ak nemáte radi výraznú arómu octu, nahraďte ho citrónovou šťavou. Nátierku môžete pripraviť z akejkoľvek parenej alebo varenej ryby. Na zahustenie je vhodné pridať do nátierky nastrúhané natvrdo uvarené vajíčko.