Tvarohová bábovka

Suroviny:Tvarohova_babovka

  •     160 g masla
  •     250 g cukru
  •     3-4 vajcia
  •     500 g tvarohu
  •     štipku soli
  •     200 g detskej krupice
  •     prášok do pečiva
  •     kôru a šťavu z polovice citróna (nie je nutné)
  •     maslo a hrubú múku na vymastenie formy
  •     práškový cukor na ozdobu

Príprava: 15 minút
Pečenie: 55 minút

Príprava:
1. Predhrejte rúru na 170, teplovzdušnú na 150 stupňov. Do misy dajte maslo, cukor, žĺtky, citrónovú kôru aj šťavu a všetko vyšľahajte do svetlej peny. (Prácu vám uľahčí elektrický šľahač.) V druhej miske jemne utrite tvaroh a štipku soli. Pridajte k žĺtkovej pene.

2. Do detskej krupice nasypte necelý sáčok prášku do pečiva, premiešajte je spolu a potom spojte s tvarohovou hmotou. Na záver veľmi zľahka primiešajte vyšľahané bielky.

3. Formu na bábovku vymažte maslom, vysypte hrubou múkou alebo detskou krupicou a opatrne vlejte cesto. Pečte necelú hodinu. Po vychladnutí poprášte bábovku práškovým cukrom.

Pridaj komentár